NAVETIŞTI, ÎNGHESUIŢI ÎN AUTOBUZE

0
25

Alt traseu, aceeași poveste. După ce, în prima zi de şcoală, au apărut imagini în mediul on-line de pe ruta 23, cu navetiști îngrămădiţi în autobuzele Transbus, o altă filmare cu oameni înghesuiți ca într-o conservă într-un autobuz, de această dată pe ruta 14 Buzău –Smeeni, a stârnit reacţii pe internet. Navetișii sunt revoltați și cer suplimentarea traseelor, mai ales în orele de vârf. Conducerea Transbus Buzău, susține că este cunoscută situația pe aceste trasee rurale, şi promite că va dubla numărul mașinilor pentru a evita aglomeraţia.
Deși majoritatea călătorilor poartă mască de protecție, acesta fiind singura regulă care se respectă, navetiștii, printre care, mulţi copii, stau în picioare unul lângă altul înghesuiți și fără a se putea mișca liber. Despre respectarea regulilor impuse de autorități nici nu poate fi vorba. Mai grav este faptul că de luni elevii au început cursurile, iar mulți fac naveta la școlile din municipiu.
Acestă problemă a apărut după ce s-a luat decizia de a se reduce numărul de autobuze pe rutele rurale din cele 11 comune în care Transbus face curse. Lipsa banilor la bugetele locale, dar și decizia luată de primarul municipiului Buzău a condus la înjumătățirea curselor.
Pentru a rezolva problema conducerea Transbus a decis dublarea numărului autobuzelor pe traseele rurale, începând cu zilele următoare.
Decizia de a micșora numărul de autobuze Transbus care ajung în cele 11 de comunele limitrofe a fost luată de Primăria municipiului Buzău, în urmă cu aproxinativ o lună. Pentru că bugetul primăriei nu mai putea acoperi subvenția transportului public în comun, primăriile din fiecare localitate trebuie să contribuie financiar.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ