NAVETIȘTII, TRANSPORTAȚI CA SARDELELE

0
221

Autobuzele sau microbuzele cu care se deplasează buzoienii pe rutele din judeţ lasă mult de dorit, atât în privinţa confortului, cât şi a stării tehnice. după sute de plângeri venite din partea navetiștilor, reprezentanții Consiliului Județean au demarat controale pe toate rutele județene. În doar câteva minute, neregulile descoprite au fost dintre cele mai grave, în ceea ce priveşte transportul în comun pe rutele din judeţ. Pe lângă suprapopularea autovehiculelor, patronii firmelor de transport apelează, mai nou, la un alt tertip. Inspecţia tehnică a maşinilor este făcută, cel mai adesea, în zilele de sâmbătă, atunci când Registrul Auto Român nu monitorizează şedinţele de verificare a autovehiculelor. În acest sens, comisia de transport din cadrul Consiliului Judeţean a făcut o sesizare la RAR Bucureşti, pentru a stopa astfel de practici.
La controalele efectuate de către reprezentanții Consiliului Județean, au fost prezenți și polițiștii. Cea mai frecventă dintre abateri a fost depăşirea numărului de călători prevăzut în talon, dar au fost depistaţi şi şoferi care nu purtau centura de siguranţă sau autobuze vechi şi pline de rugină.
Pentru nerespectarea celor mai elementare reguli în ceea ce priveşte transportul în comun, patronii firmelor de pe traseele judeţene riscă ridicarea taloanelor autovehiculelor sau chiar pierderea licenţei de transport.
La controalele efectuate de Consiliul Județean împreună cu Poliția Rutieră, au fost chemate și echipe ale Inspectoratului de Sta pentru Controlul în Transportul Rtier, însă acestea și-au făcut apriția abia după plecarea echipelor de televiziune.

DENISA IRIMIA/ ALEX NICOLAE

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ