NEMULȚUMIRE TOTALĂ, LA NEHOIU

0
144

Angajații Nikmob au primit câte 200 de lei
Protestele salariaților de la fabrica de mobilă Nikmob Nehoiu au continuat. Angajații și-au cerut drepturile restante din luna aprilie și au amenițat că nu vor mai intra la lucru. Pentru a stinge conflictul de muncă, conducerea fabricii le-a oferit muncitorilor câte 200 de lei din salarii și promisiunea că societatea va fi preluată de către un alt investitor.
O nouă săptămână, un nou protest la Nehoiu. Angajații fabricii de mobilă Nikmob au blocat pentru câteva ore din nou activitatea din pricina promisiunilor nerespecate ale conducerii, legate de achitarea restanțelor salariale din luna aprilie. Tot de atunci muncitorii nu și-au mai primit nici bonurile de masă, situație care i-a adus în pragul disperării. A fost cel de-al treilea protest organizat în decursul lunii mai. De aceată dată, conducerea fabricii le-a promis angajaților că le va vira o parte din banii restanți, 200 de lei, sumă mult prea mică față de cât au de primit.
Conducerea societății le-a promis angajaților că se poată discuții cu un investitor, astfel încât fabrica să fie preluată de către un alt patron.
Există și un scenariu nefavorabil. Dacă fabrica va fi preluată de un nou investitor și intră în faliment, angajații se tem că vor rămâne definitiv fără locurile de muncă.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ