NEMULȚUMIRI ÎN LANȚ, LA LICEUL NENIȚESCU

0
297

Vestea că vor fi mutați să studieze, în următorii doi ani, în clădirea Liceului de Meserii și Servicii, a căzut ca un trăsnet peste conducerea și personalul Liceului Costin Nenițescu. Directoarea unității de învățământ spune că nu a fost consultată cu privire la acest subiect. Ba mai mult, ea susține că acest pas este de fapt prima etapă din comasarea Liceului de Chimie cu cel de Meserii și Servicii, demers urmărit de mai mult timp de către șefii învățământului buzoian.
Au apărut primele reacții în ceea ce privește planul de mutare a elevilor de la Colegiul Național Mihai Eminescu la Liceul Costin Nenițescu. Directoarea unității de învățământ susține că a aflat de decizia luată de Inspectoratul Școlar și Primăria Buzău, din presă și nu a fost deloc consultată înainte.
După aflarea acestei vești, directoarea a convocat ședința Consiliului de Administrație a liceului pe care îl conduce, iar în această dimineață, împreună cu o delegație de elevi, a mers la primarul Constantin Toma să-și exprime nemulțumirea. Însă răspunsul dat de edil nu a fost deloc unul favorabil pentru reprezentanții Liceului Costin Nenițescu. Conducerea unității de învățământ susține că decizia este un hazardată având în vedere că liceul se află în reparații generale și se lucrează la amenajarea a două săli de practică, de care elevii nu vor putea beneficia pentru că vor fi mutați la Liceul de Meserii și Servicii. În plus, se vorbește și de perturbarea orarului elevilor, majoritatea fiind navetiști. Directoarea Narcisa Dașu consideră că, prin această mutare, se urmărește de fapt comasarea Liceelor numărul 5 și 8, fără însă a se ține cont și de soarta personalului auxiliar, care și-ar putea pierde locul de muncă.
Conducerea de la Costin Nenițescu vorbește și de un dosar penal, în care este implicat numele liceului și care a fost deschis în urma unei plângeri depuse chiar de ea. Directoarea se teme că, odată cu mutarea arhivei unității de învățământ, s-ar putea pierde documente importante și dovezi clare din acest dosar.
De departe, cei mai afectați sunt elevii. Cei mai mulți dintre ei provin din mediul rural și fac naveta pentru ajunge la ore. Pentru că vor fi nevoiți să învețe în schimbul de după amiază când vor fi mutați la Liceul de Meserii și Servicii, elevii spun că la ultimele cursuri nu vor putea fi prezenți pentru că nu vor mai avea mijloace de transport care să îi ducă acasă.
Inspectoratul Școlar și Primăria Buzău au luat decizia de a muta elevii și baza materială de la Colegiul Național Mihai Eminescu în clădirea Liceului Costin Nenițescu, pe durata lucrărilor de reabilitare a clădirii de pe strada Independenței. La rândul lor, elevii și profesorii de la Nenițescu urmează să își desfășoare activitatea la Liceul de Meserii și Servicii, de pe strada Bazalt.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ