NIKMOB, ÎNTRE FALIMENT ȘI NOI OPORTUNITĂȚI

0
2040

ITM anunță un nou control la fabrica din Nehoiu

Fabrica de mobilă de la Nehoiu se îndreaptă spre faliment, spun lucrătorii. Unii dintre ei sunt în pragul disperării.Nu mai au bani, salariile nu le-au mai primit și nu se mai pot descurca din punct de vedere financiar. Primarul orașului a declarat că o rază de speranță ar putea veni din China. Peste toate acestea, angajații au reclamat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău noi probleme.
Angajații fabricii de mobilă de la Nehoiu se tem pentru locurile lor de muncă. Fabrica ar putea să ajungă în faliment, iar ei să ajungă pe drumuri. În afara faptului că nu și-au mai primit drepturile bănești din luna aprilie, lucrătorii au sesizat nereguli la Inspectoratul Teritorial de Muncă.
Societatea a făcut obiectul unui control al ITM Buzău în urma căruia au fost dispuse mai multe măsuri de remediere. Termenul expiră vineri 25 iunie, iar dacă problemele nu vor fi remediate, atunci la fabrică s-ar putea organiza un nou control.
O rază de speranță ar putea veni din partea unui investitor străin. Primarul orașului Nehoiu a declarat că în maxim două sau trei săptămâni fabrica ar urma să fie vizitată de un grup de antreprenori din China.
În jur de 200 de angajați numără fabrica de mobilă de la Nehoiu. Protestele angajaților au debutat în luna mai, după ce nu și-au mai încasat salariile și bonurile de masă.
Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ