NINSOAREA PAȘTELUI, A CĂZUT PE CULMILE MUNȚILOR

0
41

OAMENII DIN ZONĂ ÎȘI FAC GRIJI PENTRU POMII CARE SUNT ÎNFLORIȚI
E începutul primăverii, iar în zona de muntea județului a nins cu fulgi mari de zăpadă. Aceasta s-a așternut ca un covor alb peste iarba verde abia încolțită și peste florile albe ale pomilor. Locuitorii din localitățile Brăiesti și Lopătari spun că nu au mai întâlnit de mulți ani acest fenomen. Chiar dacă e un peisaj frumos, pomii fructiferi vor fi afecțați . La rândul lor, meteorologii nu vin cu vesti bune. Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, mai ales în timpul nopţilor şi al dimineţilor.
Vremea este neobișnuit de rece pentru această perioadă. Ninsorile au provocat teamă în rândul locuitorilor din zona de munte a județului. În comuna Brăiești zăpada s-a așternit ca la începutul unei luni de iarnă.
În comuna Lopătari, la altitudini de 600 metri gospodarii își pot lua sania, zăpada ajunge și la 8-9 cm. Viorel Bănică, un locuitor susțin că în ultimii 30 de ani, de două ori a main ins asa la începutul lunii aprilie.
Specialiștii de la Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău susțin că femonenul schimbărilor climatice se vor observa tot mai des.
Pomii din livezi pot fi protejați de gospodari prin metode tradiționale.
Meteorologii anunţă că, până sâmbătă dimineaţă, vremea va fi deosebit de rece în tot județul.Mai ales în zonele de deal şi munte, unde se vor înregistra, în continuare, precpitaţii sub formă de ninsoare.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ