Noapte de coșmar pe șoselele din județ

0
6

Mai mulți pietoni răniți, unul decedat
Val de accidente rutiere în noaptea de miercuri spre joi. Primul dintre ele a avut loc pe Drumul Județean 203 K la Găvănești. Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Buzău, un autoturism condus pe direcția Săgeata către Vadu Pașii, de către un șofer buzoian, în vârstă de 72 de ani, a surprins o minoră de 11 ani, care s-ar fi deplasat cu bicicleta pe partea carosabilă. Din fericire, evenimentul rutier s-a soldat doar cu rănirea ușoară a minorei, care a fost preluată de ambulanță și transportată la spital pentru îngrijiri medicale.
Un alt accident, de această dată cu urmări grave a avut loc pe DJ 100H, în Tisău. Polițiștii au stabilit că un autoturismul condus pe direcția Buzău către Haleș de către un șofer în vârstă de 32 de ani, din Tisău, a izbit o femeie în vârstă de 85 de ani, de asemenea din comuna Tisău, care s-ar fi deplasat pe partea carosabilă, în aceeași direcție de mers. Accidentul s-a soldat cu decesul pietonului.
Un alt accident care a avut ca numitor comun pietonul a fost înregistrat pe DJ202, la Râmnicelu. Din primele date a reieșit că autoturismul condus pe direcția Puiești către Râmnicu Sărat, de către un șofer ramnicean în vârstă de 48 de ani a surprins un pieton, în vârstă de 41 de ani, de asemenea din Râmnicu Sărat, care s-ar fi deplasat pe partea carosabilă, în aceeași direcție. Accidentul s-a soldat cu rănirea pietonului, acesta fiind preluat de ambulanță și transportat la spital.
Cel de-a patrulea accident a avut loc pe DJ203A, la Grebanu, între două autovehicule și s-a soldat cu rănirea unei pasagere de 67 de ani, din Râmnicu Sărat.
Având în vedere că indisciplina rutieră a pietonilor este una dintre cauzele principale generatoare de accidente de circulație, polițiștii buzoieni atrag atenția încă o dată asupra necesității respectării unor reguli de circulație care le pot salva viața.
În topul cauzelor din pricina cărora au loc accidente de circulație se numără traversarea neregulamentară dar și viteza excesivă.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ