NOI CONDIŢII PENTRU PRESTATORII DE SERVICII FUNERARE

0
45

Prestatorii de servicii funerare trebuie să se supună, de săptămâna viitoare, unor noi condiții. Mai exact, pe 18 ianuarie, a apărut ordinul privind normele tehnice şi sanitare privind serviciile funerare, înhumarea, incinerarea, transportul, deshumarea şi reînhumarea cadavrelor umane, cimitirele, crematoriile umane, precum şi criteriile profesionale pe care trebuie să le îndeplinească prestatorii de servicii funerare. Acesta va fi pus în aplicare în termen de 30 de zile de la publicarea Ordinului în Monitorul Oficial. Hotărârea pentru aprobarea acelor norme tehnice şi sanitare pe care prestatorii de servicii funerare trebuie să le respecte a apărut de fapt, la finele lunii octombrie 2016, însă aceasta nu a fost aplicabilă deoarece nu a fost emis ordinul ministrului Sănătății.

Reprezentantții Direcției de Sănătate Publică Buzău anunţă că, pentru obţinerea autorizației sanitare de funcționare, firmele de servicii funerare trebuie să depună dosare la sediul instituţiei.

Prestatorii de servicii funerare nu au un termen exact, până la care trebuie să depună toate documentele necesare pentru obținerea autorizației sanitare de funcționare. Ce trebuie știut este însă faptul că, cine va fi depistat că funcționează fără să dețină autorizația sanitară necesară va fi drastic sancționat.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ