Noi dispute în CLM legate de terenul din Orizont

0
22

Primăria Buzău anunță că terenul nu îi aparține
Dezvoltatorul imobiliar care a realizat cartierul Orizont, a dat în judecată Primăria Buzău pe motiv că administrația locală nu a vândut proprietarilor terenurile de sub clădiri. Recent Curtea de Apel Ploiești a arătat că suprafața de teren nu aparține administrației locale ci statului motiv pentru care nu putea fi vândută. Fostul președinte al Tribunalului Buzău, consilierul Constantin Florescu le-a explicat aleșilor locali că de fapt instanța s-ar fi pronunțat cu privire la alt caz.
Una dintre cele mai mari firme de construcții din județul Buzău a intrat în conflict cu Primăria Buzău după ce aparatul de specialitate a dat o hotărâre prin care a decis că terenurile de sub clădirile Cartierului Orizont nu se pot vinde. Drept urmare, avizul de nelegalitate ar fi avut drept rezultat imposibilitatea proprietarilor de a intra în legalitate. Managerul firmei de construcții a dat în judecată Primăria Buzău. Aleșii locali au anunțat că administrația locală a câștigat procesul iar dacă vânzarea ar fi avut loc atunci s-ar fi comis un abuz.
Consilierul local Constantin Florescu a susținut că de fapt hotărârea magistraților Curții de Apel Ploiești face referire la cu totul altceva.
Reprezentanții Primăriei au anunțat că în baza hotărârii de la Ploiești, vor solicita statului român ca terenul respectiv să fie trecut în administrarea municipiului Buzău.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ