NOI PLATFORME DE GUNOI INAUGURATE

0
78

Încă un pas spre modernizarea sistemului de colectare a deșeurilor menajere din gospodăriile buzoienilor. Reprezentanții Primăriei și cei ai RER Ecologic Service Buzău au inaugurat astăzi trei platforme de gunoi subterane în cartierul Obor. Acestea vor asigura o colectare eficientă și igienică, fără miros neplăcut și fără aspectul inestetic specific rampelor de suprafață. Cele trei platforme de gunoi vor deservi locatarii blocurilor de pe strada Vișinului.

Ca elemente de noutate, containerele dețin fiecare câte o pedală, iar în cadrul platformei este instalat și un recipient pentru deșeuri biodegradabile.

Până la acest moment au fost inaugurate, în municipiul Buzău, 11 platforme, urmând ca în viitorul apropiat să mai fie amenajate 12 astfel de containere.

Au apărut și primii buzoieni care au constatat eficiența acestor platforme de gunoi. Ei spun că menținerea curățeniei în zonă depinde și de cetățeni, mai precis, de educația de care dau dovadă.

Prețul de execuție al unei platforme cu 3 containere este de 8.500 de euro, iar la cele cu câte patru recipiente, investitia se ridica la aproape 10.000 de euro fiecare.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ