NOI RESTRICŢII ÎN MUNICIPIUL BUZĂU ŞI DOUĂ COMUNE

0
49

Municipiul Buzău şi comunele Unguriu şi Zărneşti au depăşit, joi, rata de 1,5 infectări la mia de locuitori cu Covid 19. Pentru cele trei localităţi, Direcția de Sănătate Pubilcă a propus noi măsuri care au fost adoptate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă printre care şi obligativitatea purtării măştii de protecţie în apropierea şcolilor, dar şi în spațiile publice deschise aglomerate.
Direcția de Sănătate Publică a calculat rata de incidență pentru fiecare localitate a județului și astfel s-a constatat că numărul îmbolnăvirilor este mai mare de 1,5 la mia de locuitori, în municipiul Buzău, Unguriu şi Zărneşti. Prin urmare Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus un set de măsuri restrictive privind activitatea cinematografelor şi a instituţiilor ce organizează spectacole. Acestea vor putea funcţiona cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului. De asemenea, sunt interzise spectacolele în aer liber, concertele, festivalurile publice şi private şi alte evenimente culturale. Restricţii s-au impus şi pentru baruri şi restaurante, care, de asemenea vor funcţiona la maxim 30 la sută din capacitate, în intervalul orar 6:00 – 23:00.
Joi, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, au fost adoptate mai multe măsuri suplimentare pentru prevenirea şi limitarea răspândirii COVID-19.
“Începând cu data de 15 octombrie 2020, pe raza județului Buzău se dispune obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, pe o rază de 50 metri pe domeniul public din jurul unităților de învătământ preuniversitar, cu marcarea zonei prin grija autorităților publice locale.
Obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, în spațiile publice deschise aglomerate (piețe, târguri, stații de autobuz, gări, autogări, spații de recreere și agrement, obiective turistice, etc)” se precizează în hotărârea CJSU.
Măsurile stabilite vor fi aplicate pe toată perioada stării de alertă. Autoritățile publice locale vor afișa la loc vizibil prevederile acestei hotărâri și vor verifica respectarea măsurii de purtare a măștilor de protecție.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ