NOI SARCINI PENTRU POLIȚIȘTII LOCALI

0
75

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care atribuțiile Poliției Locale sunt extinse în domeniul protecției mediului. Mai exact, polițiștii locali vor avea drept sarcină și monitorizarea depozitelor de deșeuri în scopul prevenirii declanșării unor incendii cu consecințe grave pentru viața oamenilor, mediu și bunuri materiale.

Noile măsuri i-au picat mănușă primarului Constantin Toma, care a trasat sarcini adiacente activității celor peste 300 de polițiști locali care ies în teren. În prezent, echipajele care patrulează pe străzile din Buzău trebuie să verifice și rampele de gunoi pentru a alunga persoanele care caută printre acestea  sau pentru a sesiza diferitele situații de gunoi aruncat la întâmplare.

În plus, de anul viitor, polițiștii locali din Buzău vor avea de supravegheat fiecare zonă a municipiului. Anumite echipe vor fi responsabile pentru ordinea și curățenia din fiecare cartier.

Prin aceste măsuri, edilul Buzăului își dorește să îmbunătățească imaginea orașului după ce a primit mai multe mesaje din partea oamenilor care au trecut prin municipiul nostru și s-au plâns de mizerie și dezordine. Totodată și peisajul urban de primăvară va fi schimbat, de anul viitor.

În plus, o măsură menită să crească gradul de civilizație din municipiu a fost interzicerea circulației căruțelor pline cu gunoi pe străzile din oraș, adoptată în cadrul Consiliului Local Municipal. Singurele excepții se vor face doar în cazul oamenilor care le folosesc în agricultură.

Și în acest caz, Poliția Locală este cea care va urmări aplicarea hotărârii. Amenzile prevăzute sunt cuprinse între 400 și 1.000 de lei. În plus, se poate proceda la confiscarea căruței sau a căruciorului și a încărcăturii. Pentru recuperarea lor, deținătorii ar trebui să mai plătească o amendă de 400 de lei.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ