Noi tarife la Spitalul Județean

0
17

Inflația și dotările au crescut prețul serviciilor medicale
Nivelul taxelor și tarifelor percepute de către instituțiile din subordinea Consiliului Județean Buzău în anul 2022 s-au actualizat cu rata inflației pentru anul fiscal anterior, respectiv cu 2,6%. Creșterile vor afecta și tarifele practicate în Spitalul Județean Buzău.
Spitalul Județean de Urgență Buzău anunță noi tarife în anul 2022 pentru serviciile medicale prestate. De asemenea în listă se regăsesc și prețurile serviciilor medicale solicitate la cerere în ambulatoriul de specialitate. O consultație inițială va costa 75 de lei iar o ecografie 3D/4D va avea prețul de 400 de lei. Radiografiile pleacă, în funcție de tipul lor, de la 18 lei spre exemplu pentru partea craniană până la 280 de lei iar un CT va costa între 60 și 450 de lei. Reprezentanții Spitalului Județean spun că prețurile nu au crescut cu mult față de perioada anului trecut, diferențe ceva mai mari regăsindu-se la tarifele practictate de cabinetul de fizio-kinetoterapie, acolo unde au fost realizate investiții în aparatură.
O ședință de kinetoterapie va costa 70 de lei, un pachet de proceduri extinse pe durata a 10 zile va avea un tarif de 350 de lei iar pentru o consultație însoțită de o ședință kineto se vor achita 50 de lei.
Pe de altă parte, un RMN va costa între 450 de lei și 700 de lei, în funcție de complexitate. Lista tarifelor practicate în Spitalul Județean Buzău poate fi consultată pe pagina oficială de internet a instituției.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ