Noi uniforme pentru polițiști

0
81

Mai eficiente pentru lucrătorii din stradă
Sindicatul polițiștilor EUROPOL a publicat informații privind noua uniformă pe care angajații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne o vor purta în curând. Ca elemente de noutate se regăsesc componente necesare oricărui angajat care își desfășoară activitate, preponderent pe teren. Vechile uniforme sunt catalogate de polițiști drept cele mai urâte.
Minsietrul Afacerilor Interne a transmis sindicatelor din poliție spre consultare un ordin care face referire la cum vor arăta noile uniforme. Subiectul a iscat multe discuții, oamenii legii atrăgând atenția asupra faptului că actualele uniforme nu mai sunt de actualiate și nu răspund cerințelor din teren.
Potrivit sindicatului EUROPOL, ca elemente de noutate ce vor intra în componența noilor uniforme de serviciu se regăsesc bereta, fesul, pantalonii de intervenție tactici, bluza de intervenție tactică, pantofi de intervenție pentru vară și iarnă sau costumul termic, acesta dn urmă purtându-se pe timpul sezonului rece, pe sub articolele de echipament din compunerea uniformei.
Noua uniformă este adaptată la nevoie actuale, sunt de părere polițiștii.
Potrivit sindicatului EUROPOL, în baza acestor acte normative urmează să fie elaborate noile modele de uniforme pentru agenții și ofițerii din cadrul Poliției Române și Poliției de Frontieră Române, cele existente fiind folosite până în data de 31 decembrie 2024, iar după această dată articolele de uniformă rămase în stocurile unităților de poliție vor fi distribuite către unitățile de învățământ ale MAI pentru a fi utilizate în echiparea elevilor și a studenților în procesul de pregătire.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ