NOUĂ AUTOBUZE ELECTRICE, LA BUZĂU

0
261

Municipiul Buzău va beneficia de 9 autobuze electrice ce vor fi deservite de 3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă. Ministerul Dezvoltării a finalizat procedura de atribuire a achiziției pentru aceste vehicule destinate transportului public în patru oraşe. Valoarea investiţiei pentru Buzău se ridică la aproximativ 25 de milioane de lei.
Transportul public de călători din municipiile Buzău, Alba Iulia, Constanţa şi Ploieşti se va desfăşura în condiţii moderne, cu autobuze electrice. Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a anunţat finalizarea procedurii de atribuire a achiziţiei publice, fără contestaţii, pentru 51 autobuze electrice destinate transportului public urban de călători. Procedura a fost împărţită în 4 loturi, fiecărui municipiu fiindu-i repartizate autobuze electrice, staţii de încărcare rapidă şi staţii de încărcare lentă.
“Municipiul Buzău – 9 autobuze electrice de cca. 12 m destinate transportului public urban de călători în relief de şes, 3 staţii de încărcare rapidă şi 9 staţii de încărcare lentă; oferta declarată câştigătoare a fost de 24.893.100 lei fără TVA”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării.
Finanţarea proiectului este asigurată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ