NUMAI DOUĂ CURSURI DE CALIFICARE, LA A.J.O.F.M.

0
131

Agenția Judeţeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău, a reluat activitatea de formare profesională încă de la jumătatea lunii iunie. Însă, pentru a evita riscurile contaminării cu noul coronavirus, cursurile se desfășoară numai pentru structura profesională care poate fi accesată on-line. În acest context, numai două cursuri sunt disponibile în această perioadă la AJOFM.
Pentru a nu risca sănătatea celor care doresc să învețe o meserie, Agenția Judeţeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău, a hotărât ca în această perioadă să renunțe la cursurile care necesitau pregătire practică în firme de specialitate. Mai exact, cei care doresc să învețe meseria de bucătar, patiser sau lăcătuș mecanic, vor trebui să mai aștepte până regulile de distanțare socială și de igienă vor fi mai puțin stricte. Pregătirea practică a acestor meserii înseamnă 80% din totalul programei de formare profesională, iar situaţia epidemiologică actuală, nu permite acest lucru.
Drept urmare, conducerea AJOFM a luat decizia de a organiza numai cursurile care nu necesită interacțiunea față în față
Aproximativ 1500 de buzoieni, aflați în căutarea unui loc de muncă, au depus cereri pentru a beneficia de cursuri de pregătire profesională, atât pentru centrul AJOFM din Buzău, dar și pentru centrele regionale, din țară.

Sursa SINCRON AJOFM, 17 SEPTEMBRIE

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ