O BUZOIANCĂ, ACUZATĂ DE LEGĂTURI CU CAMORRA

0
239

O ancheta Rise Project arată cum funcționa românca, fost director China Tabacco Europe

O investigație Riseproject arată cum o buzoiancă, fost director în cadrul unei mari corporații de tutun din lume, ar fi desfășurat activități ilegale de trafic cu țigări. În prezent, o anchetă desfășurată de către autoritățile italiene arată o legătură a româncei cu membrii mafiei napoletane Camorra. Buzoianca are 37 de ani, locuiește în Buzău și a lucrat timp de 10 ani în industria tutunului.

“Românca dintre mafia italiană și gigantul chinez” titrează Riseproject, una dintre cele mai mari publicații de investigații din România. Potrivit acesteia, este vorba despre Adina Ionescu în vârstă de 37 de ani, fostul director de marketing al China Tabacco, acuzată de procurorii italieni că ar fi avut un rol important într-o operațiune de trafic cu țigări dejucată la Napoli. Potrivit Rise Project
“În dosar sunt anchetate personaje conectate la temuta Camorra, mafia napoletană. Doamna Ionescu locuiește în Buzău și a lucrat la China Tabacco Europe peste 10 ani. A părăsit firma în iarna lui 2018, fiind extrădată în Italia sub acuzația de contrabandă. Gruparea ar fi clonat un container cu țigări chinezești produse în România pentru nordul Africii, dar care urmau să fie vândute în Europa cu profituri de peste un milion de euro pe piața neagră”.
Publicația online arată că de la Pârscov ar fi plecat în ultimii ani milioane de țigări spre țări afectate de război.

“În ultimul deceniu, milioane de țigări produse la fabrica din Pârscov, județul Buzău, au fost exportate în țări afectate de război, unde trasabilitatea mărfii este imposibil de urmărit…Aproape o treime din țigările făcute de China Tabacco în România au fost exportate pe hârtie unei companii din zona separatistă Kurdistan, aflată in nordul Irakului, cunoscută pentru trafic de țigări și controlată de milițiile PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan, considerat organizație teroristă la Washington şi Bruxelles)”
Potrivit Riseproject, prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea China Tobacco din România a susținut că și-a desfășurat întotdeauna activitatea în conformitate cu legea și a luat măsuri destinate combaterii comerțului ilicit cu tutun. În egală măsură, buzoianca Adina Ionescu ar fi respins acuzațiile referitoare la activități ilegale.
Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ