O CASĂ PENTRU MIHĂIȚĂ

0
514

ARE NEVOIE DE O CASĂ ÎN CARE POATE TRĂI DECENT
Pe Mihăiță, un copil de șapte ani din Comuna Cilibia, viața l-a lovit de prea multe ori până la acestă fragedă vârstă. El stie ce înseamnă durerea , sărăcia , dar și speranța. Încă de la naștere băiatul a trebuit să devină un luptător. Singurul mod de a se depalsa era…târîș. La cei șapte anișori și-a pierdut ambii părinți și a rămas , alături de cei doi frați ai săi, în grija unei bunici de 83 de ani, bolnavă , trăind într-o sărăcie lucie într-o casă din chirpici, fără gard. Însă , într-o zi cineva a văzut situația lui și a luat atitudine. O postare pe o rețea de socializare a făcut ca viața micuțui să seschimbe radical. Acum copilul este în Turcia , unde a fost operat de 4 ori și speră să se întoarcă în țară pe propriile picioare. Însă pemtru a putea duce o viață decentă, Mihăiță are nevoie de o camera curată și îngrijită. Acesta este apelul celor care, de mai bine de opt luni , sunt pentru copil și mamă și tată.
Așa se chinuia Mihăiță zilnic. Târându-se prin praf , dar zâmbind! . Încă din momentul în care a făcut cunoștință cu acestă lume, copilul a trebuit să devină un luptător. Așa l au găsit cei care au auzit de el și au venit să il ajute la începutul verii anului 2020. Din momentul în care l-a descoperit ,pentru Angela, unul din îngerii păzitori ai lui Mihai , singurul scop a fost să îl scoată din acele condiții inumane să il ducă la doctor și să il facă bine.
Șansa cea mare al lui Mihăță a fost faptul că a fost descoperit de Gabriela Voinea . Ea a făcut toate eforturile ca el să ajungă în Spitalul din Turcia, unde Mihăiță este tratat la cele mai înalte standarde. Pe lângă toate acestea Gabriela s-a ocupat și se ocupă și de intretinerea familiei, bunica de 83 de ani și fratele de numai 12 ani, rămasă acasă cu alimente și haine .
La acest moment Mihăiță este în clinica din Turcia ,alături de fratele lui mai mare Marius,în vârstă de 22 de ani, unde este foarte bine îngrijit. Veștile privind evoluția sănătății lui sunt foarte bune . A făcut deja primii pași iar procedeele de fizioterapie se defășoară perfect.
Mihăiță și-a făcut prieteni în clinica din Turcia și este foarte fericit că se poate întoarce acasă pe ropriile picioare.
Însă, “acasă” înseamnă o cameră din chirpici și condiții neigienica pentru un copil . De aceea Gabriela Voinea împreună cu echipa oamneilor de bine a inițiat, pe aceeași pagină de socializare, o rugăminte către oamenii cu inimă mare. “O căsuță pentru Mihăiță” este dorința cea mai mare a lor, un cuibușor curat unde băiatul poate crește frumos . Aici oamenii de bine pot dona în conturile afișate . Un alt pas pe care l –au făcut în acest sens a fost și un apel la primarul comunei. Acesta a promis că va ajuta, iar primul pas a fost făcut. Primul lucu a fost achiziționarea unui cărucior pentru ca băiatul să poată fi transportat mai ușor. Potrivit primarului, instituția nu poate oferi un un teren din vistieria primăriei , dar s-au găsit soluții, iar acesta promite solemn că Mihăiță va sta în casă nouă când va veni din Spitalul din Turcia.
Gabriela și echipa ei de îngeri au ambiția ca în momentul în care băiatul se va întoarce de Turcia căsuța să fie gata. Însă drumul până acolo e lung și anevoios, iar timpul scurt . În câteva luni copilul se întoarce în țară. Aceasta este povestea adevărată a unui copil de numai opt ani. Inocența vârstei îi dă putere să zâmbească , iar oamenii care îi sar în ajutor știu că adultul de mâine nu va uita de unde a plecat.

Iuliana Sârbescu /Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ