O dramă cu happy-end

0
250

Asistentul grav rănit în explozia de la Potoceni a revenit la UPU
În luna august a anului 2021 o explozie puternică a avut loc în localitatea Potoceni la o locuință, ca urmare a unei acumulări de gaze în bucătărie, unde era amplasată o centrală. Suflul a fost atât de puternic încât una dintre ușile casei a fost pur și simplu smulsă și aruncată la o distanță considerabilă. Patru victime care s-au ales cu arsuri de gradul II și III, au ajuns la spital. În deflagrație au fost răniți doi soți, ambii asistenți medicali în cadrul Spitalului Județean Buzău, tatăl proprietarului locuinței și un instalator. După un an și jumătate de tratamente, Silviu Jianu asistent medical, a reușit să se recupereze.El a început să lucreze în sistemul medical, ca voluntar, ulterior a susținut examen și a devenit angajat cu acte în regulă în anul 2017 pe secția U.P.U.-SMURD. După ce a fost rănit în vara anului trecut, medicii au făcut eforturi mari pentru a-l stabiliza, starea lui fiind critică la acel moment. Ulterior, familia a decis să fie transferat la un spital din Germania. În tot acest timp, a avut suport din partea familiei, soția lui Vera Jilavu, tot asistent medical în cadrul Unității de Primiri Urgențe. Una dintre surprizele care l-au făcut fericit a fost momentul în care colegii săi i-au trimis un videoclip în care i-au urat La mulți ani și însănătoșire grabnică.
În data de 17 august 2021 asistentul medical își terminase tura la locul de muncă, a mers către locuința în care se mutasem de curând, a discutat cu instalatorul care făcuse toata instalația în casă pentru a pune în funcțiune centrala termică, iar în jurul orelor 21.45 s-a produs explozia. A fost transferat la un spital din Germania unde mai bine de două luni medicii s-au luptat să îi salveze viața. A trecut prin 15 operații de reconstrucție a pielii iar după 55 de zile a reușit să iasă afară în curtea spitalului într-un scaun cu rotile. Cu ajutorul medicilor, familiei și al colegilor, de Ziua Națională a României a revenit la locul de muncă în cadrul Secției UPU Buzău.
I s-a recomandat din partea medicilor din Germania să meargă o lună pe an în următorii 5-6 ani la recuperare în clinica Moritz, să evite stresul, efortul fizic prelungit și expunerea directă la soare.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ