O gură de oxigen pentru DGASPC Buzău

0
183

Bani de la Consiliul Județean Buzău pentru salarii
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a primit o mână de ajutor din partea Consiliului Județean Buzău. Au fost alocate sumele aferente plății salariilor angajaților aferente lunii septembrie. Situația financiară precară în care se află instituția nu este nici pe departe rezolvată.
Consiliul Județean Buzău a alocat 1 milion de lei pentru plata salariilor angajaților din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Este o sumă care asigură doar pe moment nevoile financiare ala funcționarilor din cadrul instituției.
Sumele necesare de care direcția are nevoie până la finalul anului se ridică la peste 14 milioane de lei. La acest moment nu există vreun semn că Guvernul va aloca acești bani și nici Consiliul Județean nu a găsit încă soluții. Cu toate acestea, autoritățile promit că încearcă tot posibilul să stingă criza financiară cu care se confruntă DGASPC Buzău.
Problema financiară cu care se confruntă DGASPC nu este singulară la nivel național. Majoritatea instituțiilor de profl din țară trec prin situații financiare similare din pricina subfinanțării.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ