O NOUĂ ZI LIBERĂ PENTRU ELEVI ŞI PROFESORI

0
69

Ziua de 5 octombrie, când se sărbătoreşte Ziua Educaţiei, va fi liberă, începând de anul viitor. Acordarea zilei libere pentru cadrele didactice şi elevii din Buzău a fost inclusă în noul contract colectiv de muncă în învăţământ, semant între conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean şi sindicatele din educaţie.

După aproximativ două săptămâni de negocieri, astăzi, a fost semnat contractul colectiv de muncă la nivel local, între Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău şi reprezentanţii sindicatelor. Documentul este valabil timp de un an şi conţine şi prevederi noi. Astfel, sindicatele au obţinut o nouă zi liberă pentru profesori şi elevi, pe 5 octombrie, de Ziua Educaţiei.

O altă prevedere a noului contract colectiv de muncă face referire la programul de lucru al profesorilor.

Liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Buzău mai spune că nu au fost obiecţii din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă în privinţa programului de lucru şi că discuţiile au apărut, înainte de semnarea contractului colectiv de muncă, după ce unii directori de şcoli le-au cerut cadrelor didactice să stea 8 ore în şcoală. Acest lucru este considerat imposibil de sindicalişti, deoarece, în majoritatea unităţilor de învăţământ nu există spaţii adecvate pentru acuvităţi în fara orelor de curs.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ