OAMENI DE CULTURĂ, CETĂŢENI DE ONOARE AI JUDEŢULUI

0
60

Şedinţă festivă vineri la Consiliul Judeţean. Şapte personalităţi profund implicate în viaţa culturală buzoiană, au primit titlul de „Cetăţean de onoare al judeţului”. Astfel, li se recunosc meritele pentru contribuţia deosebită adusă la diversificarea activităţii culturale a judeţului Buzău, în general, dar în special la promovarea şi valorificarea în plan intern şi internaţional a personalităţii şi valoroasei opere literare a marelui scriitor de origine buzoiană Vasile Voiculescu
În anul Centenarului Marii Uniri, personalităţi ale vieţii culturale şi susţinători ai culturii buzoiene au devenit cetăţeni de onoare ai judeţului. Este vorba despre 7 buzoieni care, la finalul şedinţei Consiliului Judeţean de vineri au primit distincţiile într-un cadru festiv.
Noii cetăţeni de onoare au primit cu modestie titlurile acordate de Consiliul Judeţean Buzău.
Iniţiativa de acordare a titlului de „Cetăţean de onoare al judeţului Buzău aparţine Direcţiei de Cultură, ca semn de recunoaştere a contribuţiei celor 7 personalităţi la diversificarea vieţii culturale a judeţului şi la promovarea operei scriitorului Vasile Voiculescu.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ