OBLIGAȚII PENTRU SĂPĂTORII DE STRĂZI

0
67

Reguli mai stricte pentru firmele care efectuează lucrări pe străzile din municipiul Buzău. După ce, pe mai multe artere proaspăt reabilitate au apărut săpături, iar carosabilul s-a deteriorat, șefii din Palatul Comunal au decis că trebuie să impună reguli mai drastice pentru firmele de utilități. În acest fel, edilii speră că lucrările de intervenție nu vor mai dura mult timp, iar buzoienii vor deveni aliații Primăriei, în sensul că vor fi primii care vor reclama lucrările de proastă calitate.
Strada Alexandru Marghiloman, Aleea Sporturilor sau Constituției, sunt doar câteva dintre străzile care au fost săpate la scurt timp după ce au fost asfaltate. Chiar dacă firmele care execută lucrările de branșare la apă, curent sau gaze au obligația de a readuce carosabilul și trotuarele la starea inițială, peticelile ulterioare mai mult deteriorează străzile. Prima obligație a firmelor de utilități este de a-și monta panouri informative. În acest fel, trecătorii pot vedea cine și ce lucrare execută, când este termenul de execuție și, mai ales, unde se poate suna pentru reclamații.
În acest fel, edilii speră că lucrările de intervenție nu vor mai dura luni sau ani și că buzoienii vor deveni aliații Primăriei, în sensul că vor fi primii care vor reclama lucrările de proastă calitate. Decizia vine în urma ultimelor incidente înregistrate de către Primărie. Firma de gaze care a efectuat lucrări pe strada Constituției a primit trei amenzi, după ce a asfaltat inclusiv copacii marginali. Tot trei amenzi a primit, în ultimele săptămâni, și Compania de Apă, pentru o lucrare pe strada Alexandru Marghiloman.
Cea mai afectată de săpăturile firmelor de utilități este strada Alexandru Margiloman, care a fost asfaltată în toamna anului trecut și a fost deja spartă și peticită în mai multe locuri.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ