Observații astronomice în Parcul Tineretului

0
21

Despre știință și război cu scriitorul Alexandru Mironov
Primăria Buzău în parteneriat cu revista Știință&Tehnică și Asociația Science&Technology organizează o serie de activități ce includ observații și conferințe astronomice, ateliere de robotică și multe alte surprize pentru copii și împătimiți ai domeniului. Cu ocazia deschiderii evenimentului, la Buzău a fost invitat Alexandru Mironov, cunoscutul scriitor și realizator TV, promotor al ştiinţei şi genului Science Fiction care a vorbit printre altele despre războiul din Ucraina și despre un viitor plan Marshall de care ar putea beneficia România.
În Parcul Tineretului din municipiul Buzău au loc o serie de activități printre ele jocuri cu gheață carbonică și observații astronomice prin lunetă și telescop.
Observațiile astronomice se desfășoară pe durata întregului eveniment cu ajutorul a 3 telescoape profesionale iar echipa de astronomi oferă în permanență asistență, dar și informații interesante și scurte prelegeri despre corpurile cerești. Astfel, cei care vor ajunge în Parcul Tineretului vor învăța printre altele despre soare și petele solare, despre lună și cratele selenare. Programul de observații astronomice este dependent 100% de condițiile meteorologice.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ