Observații astronomice în Tabăra Măgura

0
11

În weekend mergem la muzeu sau în plimbare
Vremea ține cu noi motiv pentru care în acest weekend vă oferim câteva idei de petrecere a timpului liber. Ieșirile în natură, piscinele pentru cei care vor să se răcorească dar și vizitele la muzeu pot reprezenta câteva dintre alegerile pe care le puteți face în zilele următoare.
Va fi cald pe parcursul weekendului dar acest lucru nu va trebui să ne împiedice din a ne petrece timpul liber într-un mod plăcut. Piscinele din municipiul Buzău sunt deschise iar cei care nu se mulțumesc doar cu atât, au posibilitatea de a merge pe Litoral. Cei care rămân la Buzău, sunt invitați sâmbătă și duminică în Tabăra Măgura, după lăsarea întunericului pentru a participa la observații astronomice. Activitățile, organizate de Muzeul Județean Buzău în parteneriat cu Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare, fac parte din programul de revalorificare muzeală a Taberei Măgura iar buzoienilor li se vor pune la dispoziție telescoape cu care să poată observa corpurile cerești.
Tot Muzeul Județean Buzău îi invită pe curioși la “Chihlimbarul baltic, provenit din contrabandă, indisponibilizat de DIICOT, valorificat de ANABI, expus la muzeu”, o expoziție inedită, organizată în parteneriat cu Ministerul Justiției din România și Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. Piesele, expuse în premieră la Muzeul Județean Buzău, fac obiectul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Pepitele de rășină fosilizată au fost introduse ilegal pe teritoriul României prin sustragerea de la controlul vamal. Și tot la muzeu, în următoarele zile poate fi vizitată “Copilăria în Comunism”, o altă expoziție care scoate la lumină câteva din lucrurile vremurilor de dinainte de 1989.
Tot pe parcursul weekendului în Țara Luanei sunt organizate plimbări cu ajutorul unor ghizi care vă vor conduce pașii spre Muzeul Chihlimbarului, apoi la Biserica rupestră și scaunul lui Dumnezeu de la Colți. Sunt incluse totodată vizite la Trovanții de la Bozioru.
La Aluniș, în comuna Colți este deschisă Școala de Olărit pentru cei interesați să descopere meșteșugul olăritului și roata olarului. Iar dacă tot vă aflați în zona de munte a județului, mai sus, pe la Siriu sunt organizate tot felul de activități pentru cei cărora le plac senzațiile tari și anume plimbări cu caiacele pe lac sau rafting pe râul Buzău.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ