Octavian Gheorghiu aplaudat în plenul CLM

0
8

Cetățean de onoare al Municipiului Buzau
Arhitectul Teodor Octavian Gheoghiu a primit titlul de cetățean de onoare al Municipiului Buzau. Distincția a fost primita de expertul Ministerului Culturii și Cultelor în aplauzele aleșilor municipali.
Primăria Buzău i a oferit titlul de cetățean de onoare al Municipiului arhitectului Teodor Octavian Gheorghiu. Distincția a fost acordata în cadrul calendarului dedicat personalităților buzoiene. Buzoianul s a făcut remarcat având o cariera vasta în domeniul culturii. S a născut la Buzău, a absolvit Liceul Mihai Eminescu și apoi Institutul de Arhitectura Ion Mincu București. În anul 1993 a obținut titlul de doctor în arhitectura, desfășurând și activitatea didactica la Universitatea Politehnica Timișoara. A scris mai multe carti și publicații pe teme de arhitectura și urbanism în anul 2019 redactand cartea cu titlul Buzăul monografie urbanistica. Distincția primita în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal a fost însoțită de aplauze.
Teodor Octavian Gheorghiu este membru în Ordinul Arhitecților din România, vicepreședinte al Comisiei de Istorie a Orașelor din România a Academiei și este expert al Ministerului Culturii și Cultelor.
Teodor Octavian Gheorghiu este arhitect și profesor universitar, a fost președinte al Comisiei regionale Timiș și Cluj a monumentelor istorice și face parte din colegiul de redacție a publicațiilor historia urbana și buletinul monumentelor istorice.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ