OFICIAL, AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE LA POD

0
87

Astăzi s-a dat startul oficial al lucrărilor la podul de la Vadu Pasii. Consiliul Judetean a predat amplasamentul către constructor, iar acesta este obligat ca, în doi ani, să reabiliteze vechiul pod si să construiacă un altul nou pe care să circule masinile. Autoritătile judetene dau asigurări că există fonduri, iar cele din Vadu Pasii prevăd un viitor înfloritor pentru comună, odată cu redeschiderea circulației.

Astăzi a început oficial lucrarea de consolidare a podului de la Vadu Pașii,dar și construcția unui alt obiectiv pe care vor circula autoturismele. Constructorul s-a instalat în zonă încă de la începutul acestei săptămâni, dar astăzi oficialii din Consiliul Județean au predat amplsamentul, dându-se astfel startul lucrărilor ce se vor întinde pe parcursul a doi ani, în cazul în care vremea va permite și nu vor apărea probleme neprevăzute.

În această zonă se vor desfășura două lucrări. Una vizează refacerea actualului pod, construit de către Anghel Saligny și declarat monument istoric. Acesta va deservi traficul pietonal. Totodată, în paralel, se va construi încă un pod peste râul Buzăul, care va prelua traficul auto. Constructorul a numit aceste lucrări ca fiind unele provocatoare, mai ales că este vorba de restaurarea unui monument istoric.

Localnicii din Vadu Pașii au primit vestea începerii lucrărilor cu mare entuziasm, mai ales că de 12 ani au fost nevoiți să facă un ocol de câțiva kilometri pentru a ajunge în oraș. În prezent, autoritățile locale din comună fac demersuri să suplimenteze transportul în comun, mai ales că traficul pietonal pe pod a fost închis odată cu demararea lucrărilor la pod.

24 de luni este temenul de execuție a lucrărilor, dar există șansa ca acestea să se finalizeze și mai repede. Valoarea investiției se ridică la 26 de milioane de lei, bani ce au fost deja asigurați atât de Consiliul Județean, cât și de Ministerul Dezvoltării. Odată cu redeschiderea circulației pe podul de la Vadu Pașii, autoritățile din cea mai mare comună a județului prevăd o dezvoltare rapidă în zonă.

Circulația pietonală în zonă a fost restricționată încă de la începutul acestei săptămâni, dar mai sunt oameni care își riscă viața pentru a scurta drumul spre oraș și circulă pe podul feroviar. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ