OMUL LUNII,CRISTEA CHIRU

0
68

Cercetătorul a pus bazele stațiunii de cercetare legumicolă
Personalitatea lunii mai, desemnată de către Primăria Municipiului Buzău este cercetătorul Cristea N. Chiru, unul din primii directori ai Stațiunii de Cercetare Legumicolă de la Buzău. Cu această ocazie a fost organizată o prezentare la care au participat directorul Băncii de Gene, Costel Vânătoru și fiul cercetătorului, Sorin Chiru.
Zeci de elevi și profesori au participat la o întâlnire în cadrul Primăriei Municipiului Buzău cu ocazia desfășurării Zilelor personalităților buzoiene de ieri și azi. Personalitatea lunii mai, desemnată de către Primărie este cercetătorul Cristea N. Chiru, unul din primii directori ai Stațiunii de cercetare legumicolă de la Buzău.
Printre cei care au vorbit despre cercetătorul care a pus bazele stațiunii de cercetare a fost actualul director al Băncii de Gene, Costel Vânătoru.
Invitatul surpriză al evenimentului a fost fiul fostului cercetător Cistea Chiru, actual profesor universitar și director general al Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru cartof şi sfeclă de zahăr Brașov.
Printre realizările inginerului Cristea Chiru, unul dintre cei care au pus bazele Stațiunii De Cercetare Legumicole de la Buzău se numără ceapa aurie, ceapa diamant sau soiul de roșie 1600. Pentru aportul adus cercetării locale autoritățile au denumit o stradă din municipiu cu numele său.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ