OPERAȚIUNE DRAMATICĂ DE SALVARE

0
64

Mobilizare în fortă seara trecuta pentru salvarea unei femei care ameninta că se aruncă în gol de la etajul 5 al blocului unde locuia, de pe strada Spiru Haret. Riscul ca aceasta sa faca gestul extrem era permanent. Operațiunea de salvare a durat ore bune, iar totul s-a încheiat cu salvarea femeii.

O femeie de 49 de ani amenința că se aruncă de la etajul 6 al blocului turn în care locuiește de pe strada Spiru Haret, din municipiul Buzau. O echipa specializată de la ISU, polițiști, jandarmi, un negociator și un echipaj de la  Serviciul Județean de Ambulanță au ajuns la fața locului, în încercarea de a o convinge pe femeie să nu recurgă la gestul extrem. Nimeni nu își poate da seama cum a coborât femeia de la balconul imobilului în care locuiește, situat la etajul 6, la balconul etajului 5, care, avea doar un geam întredeschis. În jurul orei 18.30, femeia amenința că se aruncă în gol. Pompierii au încercat mai întâi să urce scara la balconul unde se afla aceasta însă au fost nevoiți să renunțe deoarece, femeia amenința că se aruncă în gol.

Polițiștii și jandarmii au fost nevoiți să împingă mulțimea adunată în zonă, deoarece femeia le-a spus negociatorilor că nu vrea să vadă în preajmă oameni și lumină. Operațiunea de salvare a devenit și mai grea în momentul în care a pornit furtuna, iar riscul ca femeia să cadă în gol de la geamul de care abia se mai țina era extrem de mare. În urma discuțiilor pe care negociatorul le-a purtat cu ea in cele din urma a fost convinsă să coboare pe scara pe care mașina de pompieri o ridicase. La un moment dat, femeia a devenit din ce în ce mai agitată și nu îi mai permitea salvatorului ISU, care se afla pe scara autospecialei, să se apropie de ea.

Scara mobilă a autospecialei ISU era urcata lent pana la geam și a fost nevoie de un moment de neatentie a femeii pentru ca pompierul sa reuseasca apoi să o prinda.

Imediat după ce pompierul a reușit să o prindă pe femeie, scara mobilă a autospecialei ISU s-a blocat. A fost nevoie ca alți doi colegi ai săi să iasă pe balconul apartamentului aflat la mică distanță de vârful scării și să o tragă pe femeie din mâinile salvatorului.

La scurt timp, aceasta a fost preluată de către echipajul de la ambulanță.

Femeia a fost sedată şi transportată la spitalul de neuropsihiatrie de la Săpoca.Vecinii acestia spun ca ea este cunoscută cu probleme psihice iar miercuri dimineata ar fi avut o dispută aprinsă cu unul dintre membrii familiei sale, ceea ce i-ar fi declansat criza.

(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ