Orașul Buzău în 15 minute

0
55

Șase inele de circulație în noul P.U.G
Primăria Municipiului Buzău este pe cale de a aproba Planul Urbanistic General al orașului, document care se actualizează periodic la 10 ani. PUG-ul cuprinde reglementări cu privire la delimitarea teritoriului intravilan în relație cu teritoriul administrativ al localității, organizarea reţelei de circulaţie, dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare, stabilirea zonelor protejate şi de protecţie a monumentelor istorice. O importantă componentă este cea privind circulația. Potrivit noului plan, aglomerația din municipiul Buzău ar putea fi diminuată prin crearea unor inele.
Inelul Centrul Istoric și Inelul Zona Consolidată vor fi primele din planul de circulație al municipiului Buzăui, potrivit arhitecților.
Celelalte patru, Inelul Median, cel Orbital, Inelul Periurban și Metropolitan vor avea o deosebită importanță atât în planul circulației cât și din punct de vedere economic, realizând legătura cu viitoarea autostradă A7 dar și cu aeroportul de la Bobocu unde administrația locală și-ar dori înființat un terminal civil. Potrivit arhitecților, inelele ar trebui să permită buzoienilor să ajungă în orice punct al orașului în 15 minute.
”PUG-ului PRELIMINAR” susținut de către reprezentanții administrației locale și arhitecți urmează să fie adoptat anul viitor după ce va fi supus dezbaterii publice și va fi primii avizele din partea celorlalte autorități.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ