Orașul Buzău va crește cu peste 1000 de hectare

0
46

Discuții pe tema P.U.G-ului Preliminar
Primaria Municipiului Buzău a demarat demersurile în vederea aprobării noului Plan Urbanistic General al orașului. În acest context, luni a avut loc o prezentare a
”PUG-ului PRELIMINAR” susținută de către reprezentanții administrației locale și arhitecți. Planul va fi dezvoltat pe cinci paliere, a explicat edilul municipiului.
Intravilanul municipiului Buzău ar urma să fie cu peste 1000 de hectare.
Municipiul Buzău va urma să fie împărțit în peste 70 de unități, au anunțat coordonatorii proiectului.
Totodată orașul Buzău va avea și trei zone protejate în care vor exista reglementări cu privire la construcția de imobile și nu numai.
P.U.G.-ul și Regulamentul Local de Urbanism (R.L.U.) sunt acte ale administrației publice locale, utilizate pentru probleme legate de amenajarea şi dezvoltarea urbanistică a localității. Planul Urbanistic are caracter strategic de dezvoltare a localității pe termen scurt, mediu și lung urmând să fie corelat cu bugetul şi programele de investiții publice. P.U.G.-urile se actualizează periodic, la maxim 10 ani și prin ele sunt identificate acele zone pentru care se pot institui reglementări ce nu pot fi modificate prin planuri urbanistice zonale sau prin planuri urbanistice de detaliu şi de la care nu se pot acorda derogări.
Planul urbanistic general cuprinde reglementări cu privire la delimitarea teritoriului intravilan în relație cu teritoriul administrativ al localității, stabilirea modului de utilizare a terenurilor din intravilan, organizarea reţelei de circulaţie, dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare, stabilirea zonelor protejate şi de protecţie a monumentelor istorice sau a siturilor arheologice. Tot prin P.U.G sunt prevăzute zonele de risc natural.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ