A.P.I.A. BUZĂU A ÎNCEPUT PLĂȚILE

0
109

Ca și în anii anteriori, începând cu data de 16 octombrie, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Buzău acordă plăți în avans, aferente schemelor solicitate în cererea unică de plată, de până la 70 la sută din plățile directe finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă. Ne referim aici la schema de plată unică pe suprafață, plată redistributivă, plată pentru tinerii și micii fermieri și plata pentru înverzire.

APIA Buzău mai acordă plăți de până la 80 la sută din măsurile de dezvoltare rurală. Vorbim despre pachetele de agromediu și despre plățile compensatorii pentru zonele defavorizate. Potrivit reprezentanților APIA Buzău, aproape jumătate dintre fermieri vor avea banii în conturi.

Buzăul este printre județele fruntașe privind numărul de fermieri care urmează să primească subventiile agricole în această primă tranșă.

Începând din luna octombrie, fermierii se ocupă de însămânţările de toamnă, o perioadă în care acestia au mare nevoie de bani pentru a le finaliza.

La nivelul județului Buzău, în urma campaniei desfășurate între 1 martie și 15 mai 2017, în evidențele Agenției sunt înregistrate peste 20.150 de cereri, pentru o suprafață de 294 de mii de hectare. 18.400 de cereri au fost incluse deja în prima tranșă de autorizare pentru plata în avans. (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ