Pandemie de bolnavii cronici la Spitalul Județean Buzău

0
22

Dr.Adrian Zoican:” 80.000 de prezentări, estimarea mea pe anul acesta”
Șeful Secției UPU-SMURD din cadrul Spitalului Județean Buzău crede că bolnavii cronici care vor călca pragul mediciilor în următoarea perioadă vor fi cu mult mai numeroși față de cei care se prezentau în mod obișnuit înainde de debutul pandemiei. Este un semnal de alarmă tras după doi ani în care pacienții cu alte boli decât SARS-COV2 nu s-au mai prezentat la tratament.
La doi ani de la debutul pandemiei, șeful Secției UPU-SMURD din cadrul Spitalului Județean Buzău a declarat că medicii urgentiști nu au fost luați prin surprindere în schimb durata pe care s-a întins a fost una destul de mare. Acest lucru a implicat un efort prelungit din partea cadrelor medicale și resurse financiare suplimentare pentru a fi îndeplinite toate măsurile de siguranță și protecție.
Pandemia a dat naștere unui nou fenomen îngrijorător. Mulți pacienți cu boli cronice nu s-au deplasat la spital pentru tratament fie de frică, fie din pricina măsurilor luate de către autorități iar acest lucru va determina o creștere a numărului prezentărilor pe parcursul acestui an.
La acest moment, numărul pacienților cu simptomatologie specifică COVID care s-au prezentat la spital este în scădere, a mai precizat șeful Unității de Primiri Urgențe.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ