Parada Festivalului Internațional de Dansuri oprită de ploaie! Distractia s-a mutat la Sala Mare a Consiliului Judetean

1
77

Buzoienii au asteptat cu sufletul la gură parada oficială de deschidere a Festivalului International de Dansuri Folclorice “Plaiurile Mioritei”. Parada ar fi trebuit să se desfăsoare pe traseul Piata Dacia – Parcul Crâng, insă ploaia a dat peste cap programul astfel că dansatorii s-au oprit la Sala Mare a Consiliului Judetean. Participantii din cele opt tari nu au fost descurajati astfel că au dat tonul distractiei chiar pe holurile institutiei.
Consiliul Județean Buzău organizează în acest weekend cea de-a IVa ediție a Festivalului Internațional de Dansuri Folclorice “Plaiurile Mioriței”. Începînd din seara aceasta și pînă duminică Parcul Crîng va fi locul de întîlnire al tuturor iubitorilor de muzică, folclor și artă populară. La evenimentul din acest an au fost invitate să participe șapte țări, Serbia, Macedonia, Italia, Cehia, Moldova, Algeria, Grecia alături de echipa României. Buzoienii au așteptat cu sufletul la gură parada oficială de deschidere a Festivalului Internațional de Dansuri Folclorice “Plaiurile Mioriței” doar că aceasta a fost întreruptă de ploaie.
Parada de aseară ar fi trebuit să se desfășoare pe traseul Piața Dacia – Parcul Crîng insa din cauza ploii torentiale, participantii s-au oprit în fața Sălii Mari a Consiliului Județean. Situația nu i-a descumpănit pe invitați astfel că echipa de dansatori a Algeriei a dat startul distracției chiar în holul instituției.
Echipa din Grecia a continuat distracția iar la scurt timp în hora dansurilor orientale s-au prins și componenții Ansamblului Plaiurile Mioriței de la Buzău.
Buzoienii sunt invitati să ia parte in acest weekend la cea de-a patra ediție a festivalului de dansuri iar organizatorii spun ca nu vor regret.
Festivalul Internațional de Dansuri Folclorice “Plaiurile Mioriței” se va încheia duminică în Parcul Crîng cu o festivitate de premiere si un foc de artificii.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Este de apreciat un eveniment cultural cu participare internațională, chiar daca vremea a fost potrivnica. Am însă o întrebare: Tot potrivnica a fost vremea pentru ca evenimentul dedicat imnului național, de la Muzeul Județean Buzău si vernisajul expoziției temporare „Sunetul muzicii” sa NU fie onorat de nici-o autoritate, sau măcar sa fie evidențiat in mediile locale?? Au fost transmise invitații? Au fost primite? Cum se poate interpreta o astfel de poziție fata de un eveniment care vizează unul din simbolurile naționale??

LĂSAȚI UN MESAJ