Paradoxul locurilor de muncă

0
12

Sindicatele propun parteneriatul public privat
Sindicatele și patronatele din Buzău atrag atenția vizavi de exodul tinerilor și scăderea dramatică a forței de muncă. Indiferent de pregătire, din ce în ce mai mulți oameni iau calea străinătății. Astfel, s-a ajuns la situația în care, după trecerea perioadei generate de pandemie și deschiderea economiei locale, firmele să nu mai poată găsi nici măcar muncitori necalificați. Și mai există un paradox, atrag atenția reprezentanții Patronatului IMM-urilor. La nivelul municipiului Buzău există locuri de muncă neocupate dar și o rată mare a șomajului calculată la nivel de județ.
Din ce motiv locurile de muncă din oraș nu sunt ocupate de șomerii care locuiec în zonele rurale? Lipsa infrastructurii, menționau reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă cu ocazia bursei locurilor de muncă de luna trecută.
Încurajarea mediului de afaceri și politici îndreptate spre angajații din mediul privat ar însemna soluții pentru rezolvarea problemei privind forța de muncă.
La acest moment în județul Buzău sunt înregistrați peste 8000 de șomeri indemnizați și neindemnizați, potrivit datelor statistice ale AJOFM Buzău.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ