Parcări neplătite, roți blocate

0
104

Încep scandalurile în parcările cu plată
Angajații Urbis Serv vor bloca roțile autoturismelor parcate pe spațiile cu plată, în situația în care proprietarii nu vor plăti tarifele stabilite de Primăria Buzău sau dacă nu dețin abonamente. Noua reglementare intră în vigoare din luna martie. Pe lângă un tarif de deblocare, șoferii vor trebui să plătească și amenzi.
Primăria Buzău anunță șoferii buzoieni că începând din luna martie vor fi luate măsuri în situația autovehiculelor parcate pe spațiile cu plată dacă nu au fost achitate în prealabil tarifele pentru serviciul respectiv. Astfel…

PRIMĂRIA BUZĂU
“se va implementa activitatea de blocare a autovehiculelor care ocupa parcarile cu tarifare progresiva/fixa fara a avea achitata taxa de parcare, care ocupa parcarile de resedinta fara a detine abonament valabil pentru locul respectiv, care ocupa locurile hasurate din parcarile cu plata in dreptul acceselor in incinte de imobile, care ocupa locurile rezervate si semnalizate din parcarile cu tarifare progresiva/fixa (pentru institutii, pentru societati comerciale, pentru persoane cu dizabilitati, etc), cu un program de desfasurare al activitatii de 24 de ore din 24, 7 zile din 7”, se arată într-un comunicat al Primăriei Buzău.
Pentru a debloca mașinile, șoferii vor trebui să achite o taxă și o amendă.
Cea mai mică sumă pe care un șofer ar putea să o plătească este de 100 de lei în situația în care polițistul local va aplica doar avertisment iar cea mai mare sumă ajunge până la 650 de lei în cazul unei amenzi maxime.
În parcarile publice cu plată intervalul orar în care utilizatorii achită taxa de parcare este între orele 07:00 – 16:30, cu excepția zilelor de sâmbătă, duminică și a sărbatorilor legale când parcarea este gratuită. În parcările de reședință sunt instituite abonamente pentru riverani în intervalele orare 16:30 – 07:00, de luni pâna vineri și 24 de ore din 24 sâmbăta si duminica.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ