PARCUL CRÂNG, AMENAJAT CA LA BERLIN

0
234

Circulația mașinilor pe aleile din Crâng a fost interzisă. Lucrările de asfaltare pe străzile din parc au fost finalizate, iar barierele au fost montate. În scurt timp, municiplitatea va intra în posesia pădurii Crâng, care urmează să fie amenajată. Pentru acest proiect, primarul Buzăului se va documenta la Berlin, acolo unde există o astfel de pădure gestionată de autoritățile locale.
Aleea care permitea accesul auto în Crâng dinspre stadionul de atletism a fost asfaltată. În acelaşi timp, mai multe echipe de muncitori s-au ocupat de toaletarea copacilor de pe alee şi de curăţarea acostamentului. În prezent, hotărârea Consiliului Local a fost pusă în aplicare, iar la intrarea în Crâng au fost montate bariere care împiedică accesul mașinilor. Totodată un echipaj de la Poliţia Locală se ocupă deja de aplicarea hotărârii Consiliului Local Municipal şi interzice accesul auto în afara programului de aprovizionare stabilit. Totodată, cele trei alei pe care se făcea accesul autoturismelor în Crâng au primit și noi denumiri, precum Aleea Căprioarei sau Mistrețului.
În prezent, municipalitatea așteaptă și intrarea în vigoare a hotărârii care prevede preluarea pădurii Crâng de către Primărie. În doi ani, autoritățile locale trebuie să amenajeze întreaga suprafață ca parc. În acest sens, conducerea Palatului Comunal s-a gândit să facă o vizită la Berlin, acolo unde există cel mai mare parc din Europa.
Pădurea din care face parte Parcul Crâng, din municipiul Buzău, este de aproape două ori mai întinsă decât Herăstrău şi de zece ori, decât Cişmigiu. Doar o suprafaţă de zece hectare este însă amenajată pentru promenadă şi agrement, restul de peste 170 de hectare de pădure fiind străbătut doar de cărări din pământ, folosite de pădurarii care administrează fondul forestier.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ