Parcul Crâng nu mai este arie protejată

0
39

Încep să apară căsuțele în pădurea Crâng
Pădurea Crâng a intrat recent din administrarea Direcției Silvice în cea a Primăriei Buzău. Drept urmare, administrația locală a trebuit să realizeze un studiu de fundamentare prin intermediul căruia să realizeze un proiect privind amenajarea suprafeței de 177 de hectare. Unul dintre consilierii locali ai municipiului Buzău a precizat faptul că administrația locală ar trebui să țină cont de faptul că pădurea adăpostește o bogată faună compusă din animale sălbatice dar și plante protejate de lege, suprafața fiind protejată printr-o decizie a Consiliului Județean. Discuția a avut loc în contextul în care administrația locală dorește amplasarea în pădure a zeci de căsuțe.
Funcționarii din cadrul Primăeriei Buzău au răspuns că pădurea nu mai face obiectul unei legii care să o protejeze iar căsuțele care vor fi amplasate sunt ecologice.
Potrivit proiectului, în pădurea Crâng, pe lângă amplasarea căsuțelor, vor fi amenajate piste de biciclete ecologice, vor fi instalate bănci, puncte de informare și toalete, construcții provizorii din lemn și rețele de iluminat.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ