Parcul “Iazul Morilor “ a fost inaugurat

0
302

Râul Buzău, evocat de autorități
Parcul “Iazul Morilor “ din municipiul Buzău a fost inaugurat astăzi în prezența autorităților locale și județene alături de care au luat parte la eveniment și câteva sute de persoane. Lucrarea reprezintă o primă etapă dintr-un proiect mai amplu pe care municipalitatea îl realizează cu scopul de a valoarifica brațului natural al râului Buzău.
Una dintre cele mai așteptate investiții a fost inaugurată la Buzău. Este vorba despre Parcul “Iazul Morilor “ de pe strada Frăsinet.
Administrația locală a anunțat că inaugurarea parcului este doar o primă etapă dintr-un proiect mai amplu care se va implementa în zonă.
Inspirația pentru reabilitarea iazului a fost directorul Stațiunii de Cercetare legumicolă, părintele Băncii de Gene, Costel Vânătoru.
Iazul Morilor, a fost atestat documentar la 1525 și se întinde pe o distanță de 20,3 km. Acest prim proiect înseamnă și o zonă de promenadă, dar și existența unei cafenele culturale, unde vor avea loc evenimente sociale, culturale și educaționale pentru buzoieni. Cu această ocazie a fost lansată și cartea de istorie a Buzăului, ,,Iazul Morilor – Leagănul civilizației buzoiene”, avându-i ca autori pe Marius – Adrian Nicoară, Costel Vînătoru și Valeriu Nicolescu.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ