PAZA FIRMELOR, OBLIGATORIE

0
1066

Societăţile comerciale, indiferent de natura lor, precum şi organizaţiile care deţin bunuri ori valori au obligaţia să ia măsuri de securitate şi să deţină şi o analiză de risc. Începând de luna aceasta cei care nu s-au conformat riscă amenzi usturătoare.
Începând cu data de 1 iulie, și-a încetat efectele amânarea termenului până la care unitățile înființate înainte de 16 iunie 2012 erau exceptate de la realizarea analizei de risc la securitate fizică. Analiza de risc se efectuează înaintea oricăror măsuri de securitate, scopul acesteia fiind de a identifica exact ameninţările şi vulnerabilităţile specifice pentru fiecare unitate.
Până la 1 iulie 2018, doar unităţile înfiinţate înainte de 16 iunie 2012 nu aveau obligaţia elaborării analizei de risc la securitate fizică, iar după această dată măsura a devenit obligatorie pentru toate unităţile. Astfel, conform reprezentanţilor Poliţiei, toate unitățile sunt obligate să aibă analiza de risc, neefectuarea acesteia se sancționează cu amendă de la 10.000 la 20.000 de lei.
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Buzău, remarcă, astfel, o scădere a furturilor din societăţile comerciale de 24%, în anul 2017, diminuare ce s-a menţinut şi în primele 6 luni din acest an, respectiv de 8%.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ