Pe ce mai cheltuie Consiliul, banii europeni?

0
66

După semnarea contractului de finantare pentru reabilitarea si transformarea Spitalului I.C Brătianu în centru muzeal, directorul general al Agentiei de Dezvoltare Regională Sud-Est, impreună cu seful Executivului, au anuntat viitoarele investitii pe care Consiliul Judetean le va face cu fonduri atrase de la Uniunea Europeană. In acest moment Consiliul Judetean este singura institutie din judet care a reusit să primească finantare pe anumite axe ale Programului Operational Regional 2014 – 2020.

Anul 2017 este unul în care Consiliul Judeţean şi-a propus să îşi finanţeze marile proiecte din fonduri europene. Dacă mare parte din asfaltările care au loc acum în judeţ sunt suportate din bugetul propriu, planurile de anvergură au ca suport fie bani de la bugetul naţional fie sprijin financiar european. Cu ocazia semnării contractului de finanţare pentru reabilitarea şi transformarea Spitalului Brătianu în centru muzeal, au fost anunțate și cîteva din viitoarele investiţii pe care Consiliul Judeţean Buzău le va face cu fonduri atrase de la Uniunea Europeană. Ele se vor axa pe domeniul infrastructurii rutiere dar vor urmări şi modernizarea unor instituţii din Buzău.

 

Pe lîngă Biblioteca Judeţeană şi Spitalul Judeţean Buzău alte cîteva proiecte sunt deja pe lista celor care au primit aviz de finanţare europeană. Printre ele cel referitor la modernizarea tronsonului dintre Vadu Pașii – Robeasca, limită cu județul Brăila a cărui valoare se ridică la 117 milioane lei şi porţiunea de drum dintre localităție Mărăcineni și Podu Muncii. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ