PE PRIMUL LOC LA DONAREA DE PLASMĂ

0
68

Județul Buzău, este pe primul loc în ţară în privinţa numărului de donatori de plasmă. Recoltarea se face de la pacienţi vindecaţi de Covid 19, cu ajutorul unui echipament performant, la Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău. Plasma este folosită pentru tratarea celor infectaţi, care se află în stare gravă.
Apelurile repetate ale autorităţilor către persoanele vindecate de Covid 19 pentru a dona plasmă, au dat roade. Pentru că numeroşi pacienţi care au fost infectaţi cu noul coronavirus au dovadă de solidaritate, Buzăul a ajuns să fie, în prezent, judeţul cu cel mai mare număr de donatori. Anunţul a fost făcut de preşedintele consiliului Judeţean Petre Emanoil Neagu, printr-o postare pe o reţea de socializare.
“În urmă cu 6 luni vă spuneam că Buzăul va beneficia de un echipament nou pentru colectare de plasmă umană pentru ca pacienții infectați cu Sars-cov2 să aibă acces la tratamentul cu plasmă umană hiperimună. Astăzi vă anunț cu mândrie că Buzăul se află pe locul I, fiind județul cu cel mai mare număr de donatori. Acest lucru se datorează vouă, tuturor celor care ați fost infectați și ați ales să dați o mână de ajutor celor care acum luptă cu noul coronavirus și se află în stare gravă.
Mulțumesc tuturor donatorilor, dar și Centrului de Transfuzie Sanguină Buzău!”, a scris pe Facebook, Petre Emanoil Neagu.
Consiliul Judeţean a primit, în luna aprile, printr-o donaţie, un aparat modern de plasmafareză. Echipamentul a fost pus la dispoziţia Centrului de Transfuzie Sanguină, iar din luna mai a început procesul de recoltare a plasmei hiperimune, la Buzău.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ