PE STRADA HAIDUCULUI, CA-N SĂLBĂTICIE

0
107

Munți de gunoaie, noroi și o clădire ce stă să se dărâme. Este descrierea perfectă a unei străzi din municipiul Buzău, și anume Haiducului. Chiar dacă în buletine au adrese de oraș, riveranii au condiții mai grele decât în satele uitate de lume. Aceștia s-au săturat ca la fiecare ploaie să le intre apa în curți, iar copiii să ajungă plini de noroi la școală. În plus, o simplă privire pe fereastră arată un peisaj dezolant, plin de mizerie.

Strada Haiducului se află în apropierea Fabricii de Bere și este una dintre arterele care nu a fost niciodată asfaltată. Așa că, fiecare ploaie produce un adevărat dezastru. Se formează bălți, apa intră în casele riveranilor, iar copiii ajung la școală sau grădiniță plini de noroi.

Pe lângă starea deplorabilă a străzii, oamenii se mai plâng și de mizeria din jur. În apropiere se află o clădire părăsită ce poate fi un pericol pentru copii. În plus, mormanele de gunoi adunate pe marginea străzii sunt locul propice pentru șobolani sau chiar pentru șerpi.

Riveranii se mai plâng că atunci când au nevoie de ajutorul ambulanței, mașinile abia reușesc să ajungă până în dreptul curților lor. Totodată, taxiurile refuză să vină să preia clienții de pe această stradă, din cauză stării extrem de degradate a acesteia. Strada Haiducului este una din cele pest 50 de străzi care nu au fost asfaltate niciodată și pentru care Primăria Buzău a întocmit un proiect. În prezent, acesta se află în faza de licitație, urmând să fie stabilită firma care se va ocupa de reabilitarea străzilor de pământ din municipiu. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ