Pecheziții la Nehoiu într-un dosar de spălare a banilor

0
111

Potrivit unor surse ar fi vizat fostul primar Florentin Lungu
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au efectuat 18 percheziții domiciliare, la mai multe locații din județul Buzău, la persoane bănuite de spălarea banilor. Potrivit unor informații, ancheta îl vizează pe fostul primar al orașului Nehoiu, Florentin Lungu.
Potrivit unor surse, mai multe persoane care ar fi încheiat contracte nereale de prestări servici cu Primăria Nehoiu, ar fi încasat sume importante de bani, prin intermediul unor inginerii financiare și a unui circuit fictiv al banilor.
Ulterior, după efectuarea plăților, banii ar fi ajuns în buzunarul unor apropiați ai primarului.
Actualul primar al orașului Nehoiu a declarat că anchetatorii nu au ajuns la sediul administrației publice locale în schimb, dacă va fi cazul, le va pune la dispoziție toate documentele solicitate.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la peste 2.500.000 de lei. Un fost consilier județean, antreprenor al orașului Nehoiu, a precizat faptul că din păcate la primăria din Nehoiu se întâmplă lucruri care ar putea fi puse sub semnul întrebării.
În urmă cu un an Florentin Lungu, fostul primar al orașului Nehoiu, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, într-un dosar legat de defrișarea ilegală a unei suprafețe de teren acoperită cu pădure.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ