PENITENCIAR CU 1 000 DE LOCURI, LA UNGURIU

0
52

Un penitenciar modern, cu o capacitate de o mie de locuri va fi construit la Unguriu, în locul unităţilor militare dezafectate. Guvernul a dat undă verde proiectului, săptămâna trecută, când a aprobat, memorandumul ce prevede înfiinţarea a două penitenciare, în judeţele Prahova şi Buzău.

Guvernul României a aprobat memorandumul privind oportunitatea finanţării infrastructurii fizice a sistemului penitenciar, în vederea creării condiţiilor optime de detenţie la standarde europene. Prin urmare, la Unguriu, urmează să fie amenajat un penitenciar în locul unor unităţi miltare ce au fost desfiinţate.

“Memorandumul prevede: Construcţia unui nou penitenciar, cu o capacitate de 1000 locuri, în localitatea Berceni, judeţul Prahova, construcţia unui nou penitenciar, cu o capacitate de 1000 de locuri, în localitatea Unguriu, judeţul Buzău, înfiinţarea şi operaţionalizarea Institutului Naţional de Administraţie Penitenciară şi Probaţiune – INAPP – pentru formarea continuă a funcţionarilor cu statut special şi a consilierilor de probaţiune, reabilitarea şi extinderea „Centrului de formare profesională şi recuperarea capacităţii de muncă Rodbav, judeţul Braşov”, a scris ministrul Justiţiei, Tudorel Toader pe Facebook.

Potrivit unei hotărâri adoptate luna trecută de Executiv, Ministerul Justiției va prelua în administrare două spaţii compuse din construcții, amenajări și suprafețe de teren, unde au funcţionat unităţi militare ale Ministerului Apărării Naționale, pentru a le transforma în spații de cazare pentru persoanele private de libertate. Cele două imobile sunt acum dezafectate ca urmare a procesului de reorganizare și restructurare a armatei și se află în comunele Măgura și Unguriu, din județul Buzău. Ministerul Apărării Naționale şi-a dat acordul privind transmiterea acestora din administrarea sa în cea a Ministerului Justiției pentru Administrația Națională a Penitenciarelor. Potrivit oficialilor guvernamentali, spațiile de cazare pentru persoanele private de libertate vor fi realizate efectiv în cadrul unui imobil, deoarece în al doilea imobil  sunt amplasate elementele care constituie sursa de alimentare cu apă a primului imobil. Ideea transformării unităților militare dezafectate în închisori nu este tocmai nouă, ea fiind contestată de-a lungul timpului chiar de reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ