PENITENCIARUL UNGURIU PRINDE CONTUR

0
367

Guvernul a dat undă verde proiectului tehnic

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat, vineri, că va demara procedura de achiziţie a serviciilor de proiectare pentru două închisori care vor fi construite în judeţele Buzău și Prahova, după ce în şedinţa de Guvern de miercuri au fost adoptate hotărârile pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi.
Începe să se contureze proiectul de înfiinţare a unui penitenciar la Unguriu, în judeţul Buzău, proiect iniţiat de Ministerul Justiţiei, în urmă cu câţiva ani. În ultima şedinţă de guvern a fost adoptată o hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici cu privire la două închisori. Potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, după elaborarea proiectelor tehnice şi a detaliilor de execuţie, se va iniţia procedura de licitaţie publică pentru contractarea lucrărilor.
“Vă informăm că, în şedinţa de Guvern din data de 17.03.2021, au fost adoptate Hotărârile pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivelor de investiții „P47 Berceni – Penitenciar 1000 de locuri cu regim de maximă siguranţă şi închis” – Penitenciarul Ploiești – judeţul Prahova şi „P48 Unguriu – Penitenciar 900 de locuri cu regim semideschis şi deschis” – Penitenciarul Focșani, judeţul Vrancea”, a precizat într-un comunicat de presă Administraţia Naţională a Penitenciarelor.
Proiectul înfiinţării unui penitenciar în judeţul Buzău, pe amplasamentul unei foste unităţi militare de la Unguriu va fi finanţat printr-un împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru penitenciarele Berceni şi Unguriu se înscrie în parcursul demersurilor planificate pentru intervalul 2020-2025, cu impact direct asupra îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă pentru persoanele private de libertate, prin reducerea supraaglomerării şi asigurarea respectării celor mai bune practici internaţionale referitoare la infrastructură şi regim de detenţie.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ