Pensii mai mari de luna aceasta! Reprezentanții Casei pe Pensii Buzău invitați la modificări legislative

0
69

Luna iulie le aduce varstnicilor pensii mai mari. De la 1 iulie, punctul de pensie creste cu noua procente si ajunge la o mie de lei. De asemenea, tot de luna aceasta, creste si indemnizatia insotitorilor, pensionarilor cu invaliditate gradul 1. In cadrul ultimei sedinte de Colegiu Prefectural, conducerea Casei Judetene de Pensii Buzau a anuntat ca o echipa de la Buzau a fost invitata de Ministerul Muncii sa ia parte din comisia care va lucra pentru modificarea legii pensiilor.
Începînd cu 1 iulie 2017, punctul de pensie a crescut cu 9% astfel încît a ajuns la 1.000 de lei. Asta inseamna ca in luna august, postasul el va aduce pensionarilor mai multi bani. Aceasta este a doua majorare din acest an a punctului de pensie, după ce a crescut la 1 ianuarie cu 5,25%, ajungând la 917,5 lei. Până lasfarsitul anului trecut, valoarea punctului de pensie s-a situat la 871,7 lei.
Legea pensiilor a suferit de-a lungul timpului mai multe modificări. Cea mai recentă propunere este cea legată de desființarea pilonului doi de pensii, respectiv pensile private și naționalizarea fondului. Mai exact, banii se vor întoarce în contul celor care au cotizat la pilonul II aceștia având posibilitatea de a-i direcționa fie către bugetul asigurărilor sociale ori către Pilonul III, tot un fond privat de pensii. Noua lege a pensiei se află în stadiul consultărilor la care vor participa pentru prima dată și reprezentanți ai Casei Județene de Pensii Buzău. Totodată, din această lună va crește și indemnizația pentru însoțitor, în cazul pensionarilor cu invaliditate gradul 1 de la 734 la 800 de lei.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ