Perdele forestiere blocate administrativ

0
13

Protecție împotriva înzăpezirilor pe DN2E85 și DN1 B și DN 22
În Programul național de realizare a perdelelor forestiere pentru protecția autostrăzilor și drumurilor naționalepe raza județului Buzău sunt cuprinse perdele forestiere de protecție pe o lungime de 52,19 km și o suprafață de 156,59 ha, pentru DN 1B (Ploiești-Buzău), DN 2 (E85), DN 2B (Buzău-Brăila), DN 2C (Buzău-Slobozia) și DN 22 (Râmnicu Sărat-Brăila). Acestea sunt amplasate pe terenuri agricole din extravilanul localităţilor, de-a lungul drumurilor, pe porţiunile afectate frecvent de depuneri masive de zăpadă. La acest moment există un plan major pentru înființarea perdelelor forestiere de-a lungul unor drumuri de importanță majoră.
Proiectele privind înființarea de perdele forestiere se împiedică însă de refuzul unor primării de a expropria anumite terenuri. De aici a rezultat un blocaj, subliniază reprezentanții Gărzii Forestiere.
Potrivit datelor instituției, în total, până la această dată, planul privind înființarea de perdele forestiere cuprinde pe raza județului Buzău o suprafață de aproximativ 228 ha pe o lungime de 76 de km.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ