PERFORMANȚE PE LINIE PENTRU MARINA BABOI

0
181

Încă o seară memorabila oferită de sprintera Marina Baboi la finala Campionatului Național de Atletism indoor pentru seniori și tineret, competiție ce a avut loc în week-end la București, în sala de atletism din complexul ,,Lia Manoliu”. Aflată într-o formă sportivă senzațională, atleta legitimată la LPS Buzău -CSA Steaua București, eleva profesorilor Doina Voinea și Gabriel Nicolau a făcut un concurs de vis devenind triplă campioană națională: campioană națională de seniori la 60m plat campioană națională de tineret la 60m plat și campioană națională de seniori la ștafeta 4x400m plat.

Maniera în care a câștigat proba de 60m plat în fața adversarei sale, timișoreanca Ioana Gheorghe, învingând-o cu 12 sutimi de secundă, stabilind cu acest  7,36s cel mai bun timp alergat în România, în ultimii 13 ani pe această distanță, de la acel 7,30 alergat în 2005 de Andreea Moroșanu. Performanța reprezintă și recordul personal pe această distanță al Marinei, ce o plasează pe locul 4 mondial la categoria ei de vârstă U20, la 9 sutimi de secundă distanță de liderul mondial Terry Twanisha. La ştafeta de 4x400m timpul realizat reprezintă un nou record personal pentru Marina Baboi.

Buzoianca își consolidează astfel poziția de lider de necontestat al sprintului românesc indoor și totodată pozițiile de top deținute în clasamentele europene și mondiale atât la U20 cât și la U23. Cele trei titluri de campioană națională măresc palmaresul Marinei la impresionanta cifră de 33 de astfel de distincții obținute în carieră. Pentru Marina Baboi urmează noi provocări. În acest week-end sprintera buzoiană va concura la Sofia la Campionatele Balcanice de Atletism U20, competiție unde Marina este campioană en-titre și deține și recordul campionatelor. În perioada 17-18 februarie ea va alerga la Istanbul la Campionatul Balcanic de Atletism pentru seniori; în același timp din 11 februarie Marina Baboi va începe susținerea probelor de bacalaureat.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ