PERICOL DE EXPLOZIE

0
55

Nenorocirea de la Mihăilești a fost la un pas să se repete astăzi, la ieșirea din localitatea Padina. Un TIR încărcat cu 42 de tone de azotat de amoniu s-a răsturnat. Imediat după semnalarea evenimentului, primele măsuri au fost asigurate de polițiștii de la postul din Pogoanele, care au restricționat traficul și au izolat zona pe o rază de minim 800 de metri.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău a trimis la fața locului două autospeciale de lucru cu apă și spumă, un echipaj de descarcerare și o ambulanță SMURD. Aceștia au acționat pentru îndepărtarea pericolului ce putea conduce la producerea unei explozii.

TIR-ul încărcat cu azotat de amoniu plecase de puțin timp din județul Ialomița, iar în apropiere de Padina, mașina a intrat în balans, șoferul a pierdut controlul direcției și-a răsturnat pe marginea drumului. Conducătorul auto nu a fost rănit și a putut suna imediat la 112 pentru a cere ajutor.

Autoritățile au deschis o anchetă pentru a stabili toate împrejurările care au condus la producerea accidentului.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ